top of page

Brassband Gent

Een koperorkest volgens Engelse traditie

Brassband Gent is opgericht in 2008 door een groep enthousiaste koperblazers uit Gent en omstreken. De initiatiefnemers hopen om met de oprichting van het ensemble een brede doelgroep van koperblazers aan te spreken om te musiceren op hoogstaand amateurniveau. Brassband Gent heeft de bedoeling om actief deel te nemen aan het Gentse verenigingsleven waarbij het verzorgen van concerten wordt afgewisseld met de deelname aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Brassband is een orkestvorm afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en bestaat uit een dirigent, 25 koperblazers en drie slagwerkers. Elke muzikant speelt een afzonderlijke partij en is even belangrijk voor het geheel.

Brassband Gent stelt zich als maatschappelijk doel om koperblazers uit de regio te verenigen en zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met deze relatief onbekende orkestvorm. Het orkest is dan ook erkend als sociaal-culturele vereniging van de stad Gent en is aangesloten bij de Vlaamse amateurmuziekorganisatie (Vlamo).

Bij deelname aan het Oost-Vlaamse provinciaal muziektornooi in 2015 promoveerde Brassband Gent naar Superieure afdeling met Grootste Onderscheiding. Brassband Gent neemt bovendien jaarlijks deel aan de Nationale Brassbandkampioenschappen waar de band, na een overwinning in eerste afdeling in 2019, momenteel aantreedt in de kampioensafdeling. 

Gent 13_edited.jpg

Bovenstaande foto werd genomen door CU Brass

bottom of page