top of page

Dirigent

IMG_7367b.jpg
luc.jpg
Guy Audenaert, sinds 2023

Guy Audenaert, afkomstig uit Antwerpen, heeft een uitzonderlijke carrière als instrumentalist, dirigent, coach en consultant met ondertussen meer dan 35 jaar ervaring. Guy studeerde tuba en kamermuziek aan de Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Hij speelde als tuba solist bij het BRTN Filharmonisch Orkest en tuba/cimbasso solist bij de Vlaamse Opera. Als freelancer musiceerde hij o.a. bij De Munt, Antwerp Symphony Orchestra, Opéra de Wallonie, I Fiamminghi, het orkest van de WDR en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Als professioneel tubaïst werkte hij samen met topdirigenten als Sylvain Cambrelin, Stefan Soltesz, Silvio Varviso, Valerie Gergiev en Lorin Maazel.

Naast professioneel muzikant was Guy principal Eb tuba bij Brassband Midden-Brabant, principal Bb tuba bij Brassband Schoonhoven, Brassband Hauts-de-France en Brassband Willebroek waarmee hij meerdere nationale en Europese titels won. Hij werkte samen met grote namen in de brassbandwereld onder wie Ivan Meylemans, Luc Vertommen, Frans Violet, Eric Janssen, Ian Porthouse, Paul Holland, Katrina Marzella, Phillip McCann, Ray Farr en professor David King. Momenteel is Guy principal Bb tuba bij meervoudig Belgisch Kampioen Festival Brass Band. Hij werd verkozen als Bb tubaïst in de Band of the Year 2022 door 4barsrest.com en hij is actief als Randefalk Mouthpieces Endorser en Sterling Virtuoso Ambassador.

Verder is Guy een begenadigd HaFaBra-dirigent. Zo was hij de vaste dirigent van fanfare Sint-Pietersvrienden Uitbergen, fanfare de 34’ers uit Kapellen, Brassband Burgipja en het Saxofoonorkest uit Zwijndrecht. Als gastdirigent werd hij ondermeer gevraagd bij Emergo Castricum, De Werkmanszonen Riemst, Brassband Hauts-de-France, de Noordlimburgse Brassband. Hij was bezieler en oprichter van Metropole Brass Band en Resident Conductor bij Brassband Schoonhoven. Hij is momenteel dirigent van fanfare WIK uit Tisselt en Assistant Conductor bij Belgisch Kampioen Festival Brass Band. In januari 2023 werd Guy aangesteld als Musical Director van Brassband Gent.

Luc Vertommen, 2018 - 2023 

Luc Vertommen begon zijn muzikale carrière aan de muziekacademies van Mechelen en Willebroek waar hij cornet, notenleer en piano studeerde. Zijn studies zette hij nadien verder aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij bekroond werd met een drievoudig Laureaatsdiploma voor trompet, muziekgeschiedenis en harmonie- en fanfaredirectie. Zijn harde werk werd beloond met een eerste Prijs Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel waarna hij ook een meestergraad HaFaBra-directie behaalde aan het Lemmensinstituut.

 

Na zijn opleiding werd hij leraar koper en samenspel/instrumentaal ensemble aan de muziekacademie van Zaventem en leraar HaFaBra-directie aan de Servais-academie in Halle. Sedert 2011 is hij directeur van de Academie voor Muziek en Woord te Deurne en behaalde hij een doctoraatsdiploma aan Salford University.

 

Als cornettist was Luc Vertommen laureaat van de Nationale Solistenwedstrijd van de Vlaamse Brassbandfederatie en speelde hij bij Brassband Midden-Brabant en Brassband Willebroek. Als auteur van twee boeken en verantwoordelijke uitgever HaFaBra voor Traxon Music/Band Press bracht hij al meer dan 200 nieuwe werken voor blaasorkest op de markt. Met zijn eigen orkesten wist hij op kampioenschappen diverse (inter)nationale prijzen te behalen. Zo dirigeert hij Hauts-de-France Brass Band (FR) en de 3BA Brass Band (D) en besloot hij om, na een lange en succesvolle samenwerking met Brassband Buizingen, de vaste dirigent van Brassband Gent te worden.

Lieven Dobbelaere, 2009 - 2018 
 

 

Lieven Dobbelaere (Gent 08/11/'79) begon zijn muzikale studies trompet aan de muziekacademie in Oostakker en beëindigde die aan de academie in Gentbrugge. Aan het Conservatorium Gent studeerde Lieven bij Benny Wiame en behaalde hij bij Steven Devolder de Meestergraad Trompet. Ook heeft hij de cursus orkestdirectie doorlopen bij Dirk Brosse en Wim Belaen. Lieven behaalde het getuigschrift pedagogische bekwaamheid en heeft als solotrompettist en -cornettist diverse prijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal.

 

Als lesgever is hij verbonden aan het MUDA Kunstencentrum en de muziekacademie van het gemeenschapsonderwijs in Gent. Lieven dirigeert naast Brassband Gent ook harmonieorkest KM De Neerschelde in Gentbrugge.

 

Als echte brassbandliefhebber was Lieven vroeger verbonden aan Brass Band Midden-Brabant o.l.v. Benny Wiame en Brass Band Panta Rhei o.l.v. Paul Voet. Vanaf 2000 was hij lid van Metropole Brass Band waar hij tot 2004 de bugelpositie bekleedde en nadien actief was als principal cornet tot november 2011. Sinds januari 2016 speelt hij principal cornet bij Brassband Buizingen, waarmee hij datzelfde jaar zijn eerste nationale titel behaalde. Hij is een vaak gevraagde freelancemuzikant om hafabra-orkesten te versterken bij concerten en wedstrijden. Zo behaalde hij met Brass Band Willebroek in 2006 en 2007 de Europese titel, respectievelijk in Belfast en Birmingham. 

bottom of page