top of page

Archief

2024

20 januari 2024: Nieuwjaarsconcert

Voor ons orkest is er pas echt een nieuw jaar begonnen als we dit met gepaste muziek en publiek kunnen inluiden. In onze "stamzaal", de theaterzaal in Ledeberg, mocht Brassband Gent opnieuw heel wat fans verblijden met feestelijke klanken uit allerlei genres. Enkele solisten van eigen Gentse bodem zorgden dan weer voor de nodige kippenvelmomenten. Een geweldige avond bij uitstek!  

2023

26 november 2023: Nationaal Brassband Kampioenschap

Op de belangrijkste dag van het brassbandjaar nam Brassband Gent deel (voor de tweede keer in kampioensafdeling) aan het Nationaal Kampioenschap. Het verplichte werk was deze keer het uitdagende, maar zeer mooie "Sinfonietta N° 2: Quatre Impressions" van de jonge componist Pierre-Antoine Savoyat. In de namiddag koos BBG ervoor om de jury te verrassen met hun versie van "Red Priest", gecomponeerd door Philip Wilby. Getalenteerde gastdirigent van dienst was noorderbuur Erik van de Kolk, die ons orkest een historisch resultaat bezorgde met een totaal van 91,5%, goed voor een vierde plaats. 

12 november 2023: Try-out concert

Onze collega's van Festival Brassband organiseerden in Deurne een try-outconcert om brassbands een extra oefenkans te geven voor het nakende kampioenschap in Heist-op-den-Berg. We namen de uitleg en tips van de jury mee in de laatste rechte lijn naar de wedstrijd. 

15 oktober 2023: Vlamo Evaluatieconcert
In Sint-Lievens-Houtem organiseerde Vlamo een evaluatieconcert en kreeg Brassband Gent voor het eerst de kans om te kijken hoever het orkest staat in de voorbereiding op het Nationaal Kampioenschap. Het was opnieuw een interessante oefening met constructieve feedback van de jury waarmee we verder aan de slag konden. 
17 september 2023: Kouterconcert
Het was weer fijn musiceren op de Gentse Kouter, waar de marktbezoekers niet alleen verrast werden door de kleurrijke bloemenweelde, maar ook door de fraaie sound van ons orkest. 
19 augustus 2023: Kioskconcert Oostende
Brassband Gent had nog eens de eer om op het zonnige Oostendse Wapenplein zomerse klanken te produceren voor de vele passanten en luisteraars op de omliggende terrasjes.  
18 mei 2023: Concert met gastsolist

Sinds februari 2023 werkt Brassband Gent samen met Guy Audenaert als dirigent. Op 18 mei 2023, Hemelvaart, bracht BBG haar eerste concert onder leiding van Guy en wat voor een?! We hadden het genoegen om gastsolist Lode Vloemans op Euphonium te verwelkomen. Lode wordt gezien als het opkomend talent op euphonium in België en bereikte op zijn 24e al heel wat mooie mijlpalen. BBG startte een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis met een geslaagd concert met Guy als dirigent.

21 januari 2023: Nieuwjaarsconcert 

Brassband Gent pikte de traditie weer op en begon het jaar met een feestelijk nieuwjaarsconcert. Tegelijk nam de band afscheid van Luc Vertommen als dirigent.  Het werd een mooie avond vol prachtige muziek, waarmee het orkest een heel leerrijk hoofdstuk afsloot.

2022

27 november 2022: deelname aan 42ste Nationaal Brassband Kampioenschap

Voor het eerst trad Brassband Gent in deze wedstrijd aan in kampioensafdeling. Het orkest bracht als plichtwerk "The world rejoicing" van 

Edward Gregson en speelde "Heroes" van Bruce Broughton als keuzewerk. Met 88,5% behaalde de band de negende plaats. ​

20 november 2022: Try-outconcert

In laatste rechte lijn naar het Belgisch Brassbandkampioenschap hield BBG een try-outconcert in het MUDA. Het orkest legde voor nieuwsgierige fans de laatste hand aan het plicht- en keuzewerk voor deze wedstrijd. 

30 oktober 2022: Evaluatieconcert

In Lebbeke organiseerde Vlamo een evaluatieconcert, waar Brassband Gent voor twee juryleden het plicht- en keuzewerk voor het Belgisch Kampioenschap bracht. Het was de ideale oefening om na te gaan hoever we staan in de voorbereiding op de wedstrijd. 

11 september 2022: Kouterconcert

Naar jaarlijkse traditie mocht Brassband Gent de zondagse bloemenmarkt op het Kouterplein voorzien van een vleugje blaasmuziek. De laatbloeiers kwamen spontaan open bij het horen van onze nazomerse klanken. 

voorjaar 2022: Pentaccordeon

Het Gentse theatergezelschap Studio Orka bracht op verschillende plaatsen in Vlaanderen, o.a. in Eeklo, Lokeren, Deinze, Koksijde en Vilvoorde, de prachtige voorstelling "Pentaccordeon", een verhaal op maat van kinderen over het ontvluchten van je thuisland. Brassband Gent mocht de ontroerende voorstelling voorzien van verrassende muziek, gecomponeerd door Benjamin Boutreur. 

26 mei 2022: Solistenconcert

Voor het eerst in meer dan twee jaar tijd kon Brassband Gent nog eens een optreden geven voor publiek. Door verscheidende maatregelen als gevolg van Covid-19 kon dit niet eerder. Het concert stond in teken van de eigen solisten. Zo speelden onder meer Lieven Dobbelaere (principal),  Francis Impens (solo hoorn), Hendrik Dobbelaere (1e bariton), Lennart Braeckman & Fons Dobbelaere (bastuba) een prachtige solo. Brassband Gent speelde onder meer volgende stukken olv. Luc Vertrommen: Legacy (Tom Davoren), Downland Suite (John Ireland), The Piper O' Dundee (Kenneth Downie), Adagio (J.S. Bach) en zoveel meer.

2021

21 november 2021: Try-out concert Muda

Ter voorbereiding van het 41ste brassbandkampioenschap organiseerde Brassband Gent op zondag 31 oktober een repetitie-namiddag in het kunsthumaniora MUDA in Evergem. Rond 17u waren toeschouwers welkom voor een gratis Try-out concert. Hier werd zowel plichtwerk als keuzewerk gespeeld. Een week later, wanneer normaal het Brassbandkampioenschap zou doorgaan, zal blijken dat het kampioenschap niet doorgaat.

31 oktober 2021: evaluatieconcert Vlamo Sint-Niklaas

Om een extern en onafhankelijk oordeel te krijgen van bepaalde werken nam Brassband Gent deel aan een evaluatieconcert dat georganiseerd werd door Vlamo in Sint-Niklaas. Brassband Gent speelde enerzijds het verplicht werk en anderzijds het keuzewerk dat diende voor het aankomend Brassbandkampioenschap. Aan de hand van dit onafhankelijk oordeel zal de band een beter idee krijgen van de sterktes en zwaktes van de uitvoeringen.

12 september 2021: pleinconcert Gentbrugge

Eindelijk mogen we weer samen musiceren, na een lange periode van stilte door de coronapandemie! In het kader van het "Leefplein" speelde Brassband Gent op deze zonnige zondagmorgen een openluchtconcert op het gemoedelijke kerkplein in Gentbrugge. 

2020-2021

Zomer '20 - Zomer '21: Pentaccordeon

Het Gentse theatergezelschap Studio Orka bracht op verschillende plaatsen in Vlaanderen, maar ook in het buitenland, de prachtige voorstelling "Pentaccordeon", een verhaal op maat van kinderen over het ontvluchten van je thuisland. Brassband Gent mocht de ontroerende voorstelling voorzien van verrassende muziek, gecomponeerd door Benjamin Boutreur. 

2020

11 januari 2020: Nieuwjaarsconcert 

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Brassband Gent een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de Theaterzaal in Ledeberg. Dit jaar stond in het teken van de befaamde gastsolist Richard Marshall, dé principal cornettist van Black Dyke Band. Hij wist met indrukwekkende en wondermooie solo's het publiek te charmeren. 

2019 

30 november 2019: Nationaal Brassbandkampioenschap

Voor het eerst sinds het bestaan van de band won Brassband Gent met 92,5% het Nationale Brassbandkampioenschap in eerste afdeling. De band mag nu overgaan naar de hoogste categorie, kampioensafdeling. Brassband Gent speelde als verplichte werk Alpina Brass van Jan Van der Roost en Chivalry van Martin Ellerby als keuzewerk. 

24 november 2019: try-out concert

Om na te gaan of de band helemaal klaargestoomd is voor het Nationaal Brassbandkampioenschap organiseerde Brassband Gent een gratis try-out concert in het Muda Kunstencentrum, waar het plicht- en keuzewerk opgevoerd werden. 

22 september 2019: Kouterconcert

In een heerlijke nazomerzon zorgde Brassband Gent voor de muziek tijdens de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter. 

30 mei 2019: concert Engelenburcht

In De Centrale in Gent bracht BBG de muzikale vertelling Engelenburcht. De voorstelling neemt ons 100 jaar terug in de tijd en vertelt het beklijvende verhaal van een Gentse familie in het oorlogsjaar 1914. De prachtige muziek van Simon van Hoecke werd voor deze gelegenheid gearrangeerd voor brassband door dirigent Luc Vertommen en van vertelling voorzien door acteur Erik Burke

4 mei 2019: dirigentenworkshop

In de muziekacademie van Deurne gaven topdocenten uit de Belgische blaasmuzieksector zoals Dirk De Caluwé, Frans Violet en Luc Vertommen een dirigentenworkshop voor harmonie en brassband. BBG was één van de gastorkesten voor de cursisten en sloot de dag af met een mooi concert in de Sint-Jozefkerk in Deurne.

19 januari 2019: Nieuwjaarsconcert 

Brassband Gent zette voor de vijfde keer het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert. Voor de eerste keer concerteerde BBG onder leiding van dirigent Luc Vertommen. Het concert ging door in het dienstencentrum van Ledeberg en gastsolist Les Neish op bastuba speelde de pannen van het dak. 

2018 

24 november 2018: deelname aan het Nationaal Brassbandkampioenschap 

Brassband Gent nam voor de zevende maal deel in de eerste afdeling en speelde Thyellene van Kevin Houben als plichtwerk en The Lowry Sketchbook van Philip Wilby als keuzewerk. De band behaalde een mooie derde plaats in deze categorie met 90%.

11 november 2018: try-out concert

Ter voorbereiding op het Nationale Brassband Kampioenschap organiseerde Brassband Gent een gratis try-out concert in het Muda Kunstencentrum. 

23 september 2018: Kouterconcert 

Naar jaarlijkse traditie zorgde Brassband Gent voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter in Gent. Ondanks het slechte weer, deed BBG toch een kleine muzikale zonnestraal verschijnen aan het begin van de herfst. 

26 augustus 2018: Rommelmarkt Blekersdijk 

Een jonge delegatie van Brassband Gent zorgde voor gevarieerde, muzikale intermezzo's op de rommelmarkt in de Blekersdijk. 

24-29 juli 2018: Concertreis Zuid-Tirol, Italië

Voor het eerst sinds de oprichting maakte Brassband Gent een meerdaagse concertreis in het buitenland. De bestemming was Zuid-Tirol, een prachtige regio in Noord-Italië. De band speelde onder meer een concert samen met de Musikkapelle van Steinegg, dat uitmondde in een harmonieuze verbroedering tussen beide orkesten. Verder was de reis een combinatie van wondermooie bergwandelingen, heerlijk eten en drinken en genieten van de rijke cultuur die deze streek uitademt. Kortom: een reis om nooit meer te vergeten!

29 juni 2018: Waterfront/GoneWest

Studio Orka o.l.v. Martine Decroos werkte mee aan het herdenkingsevenement van WOI "Waterfront". Het event strekte zich uit over een afstand van 21 kilometer, van Zeebrugge tot Oostende. Voor deze voorstelling in Wenduine werd een vijf meter hoog orgel geconstrueerd dat muziek produceert om de "woeste" zee te bedaren. Brassband Gent kreeg de eer dit orgel te begeleiden. 

1 mei 2018: concert zeedijk Oostende

De stad Oostende eert Raoul Servais voor zijn 90ste verjaardag met het ereburgerschap en een reusachtige verjaardagstaart. Brassband Gent zorgde voor de muziek op deze festiviteit, onder meer met een speciaal arrangement van het nummer ''Oh la la la" van TC Matic.   

17 maart 2018: BBG Quiz 

Ten voordele van de concertreis naar Zuid-Tirol organiseerde Brassband Gent een algemene quiz in het MUDA'Z Cultuurcafé. Met ongeveer 15 ploegen, meer dan 70 deelnemers en een prijzenmand vol Italiaanse delicatessen werd het een geslaagde versie van BBG's eerste quizavond!

27 januari 2018: Nieuwjaarsconcert

Voor de vierde keer speelde Brassband Gent een nieuwjaarsconcert voor een uitverkochte Sint-Antoniuskerk in Meulestede. Klassiekers zoals de ouverture van Willem Tell, de Radetzkymars van Strauss, enkele solowerken en andere prachtmuziek stonden op het programma. 

2017

25 november 2017: deelname aan het Nationaal Brassbandkampioenschap 

Brassband Gent nam voor de zesde maal deel in de eerste afdeling en speelde Blackout van Thomas Doss als plichtwerk en Brass Triumphant van Gareth Wood als keuzewerk. De band behaalde de zesde plaats in deze categorie met 84,5%.

1 oktober 2017: Evaluatieconcert Sint-Lievens-Houtem

In CC de Fabriek organiseerde Vlamo een evaluatieconcert ter voorbereiding van het Nationaal Brassbandkampioenschap eind november. 

3 september 2017: Kioskconcert Gent 

Naar jaarlijkse traditie zorgde Brassband Gent voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter in Gent.

27 augustus 2017: Concert rommelmarkt Blekersdijk Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens de rommelmarkt.

9 juli 2017: Kioskconcert Oostende 

Brassband Gent zorgde voor een muzikale ochtend op het Wapenplein in Oostende.

8 juli 2017: Deelname WMC Kerkrade

Op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade behaalde Brassband Gent met 91% de vijfde plaats in tweede divisie. Als plichtwerk speelde BBG "Purcell Variations" van Kenneth Downie en kreeg daarvoor 90% van de jury. Keuzewerk "Brass Triumphant" van Gareth Wood kon de jury nog meer bekoren en scoorde 92%. 

29 april 2017: Kioskconcert Oostende 

Dit evenement werd georganiseerd door de toeristische dienst van de stad Oostende ter gelegenheid van de Europese Brassband kampioenschappen die in 2017 plaatsvonden in het Kursaal in Oostende.

28 januari 2017: Nieuwjaarsconcert

Voor de derde keer speelde Brassband Gent een nieuwjaarsconcert voor een uitverkochte Sint-Antoniuskerk in Meulestede. Klassiekers zoals Verdi's "La Forza del Destino", de Radetzkymars van Strauss, enkele solowerken en andere prachtmuziek stonden op het programma. 

2016

 

26 november 2016: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent nam voor de vijfde maal deel in de eerste afdeling en speelde Samson van Rudolphe Schacher als plichtwerk en Equilibrium van Paul-Lovatt Cooper als keuzewerk. De band behaalde de derde plaats in deze categorie met 85,5%.

20 november 2016: try-out concert in het MUDA in Evergem

Samen met Brassband Buizingen speelde Brassband Gent een concert als voorbereiding op het Nationaal brassbandkampioenschap.

16 oktober 2016: try-out concert in het Ontmoetingscentrum Polderbos de Pinte

Dit concert werd georganiseerd door Vlamo in Ontmoetingscentrum Polderbos in De Pinte en Brassband Gent nam deel als voorbereiding op het Nationaal brassbandkampioenschap.

11 september 2016: kioskconcert in Halle

Brassband Gent zorgde voor een muzikale namiddag op de Grote Markt in Halle.

 

4 september 2016: concert buurtfeest Blekersdijk Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens dit buurtfeest .

 

21 augustus 2016: Kouterconcert Gent

Brassband Gent zorgde voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter in Gent.

 

24 juni 2016: concert buurtfeest Antoon van Dyckstraat Gentbrugge

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens dit buurtfeest.

 

18 juni 2016: concert Dekenijfeesten Dendermondsesteenweg Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens deze feesten.

 

4 juni 2016: concert Dekenijfeesten Sleepstraat Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens deze feesten.

 

4 juni 2016: concert buurtfeest Voorhoutkaai Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens dit buurtfeest.

 

5 mei 2016: concert "Peter en de Wolf" in de Centrale in Gent

In samenwerking met de afdeling Woord van DKO Panta Rhei bracht brassband Gent de gekende muzikale vertelling van Prokofiev. De originele bewerking was van de hand van huisarrangeur Kris Mampaey.

 

26 maart 2016: stapconcert voor de voorstelling "Clean Room" van het Kunstencentrum Vooruit in Gent

Het project 'Clean Room' was een voorstelling in het kader van 'It Al Happens in Your Head', een project van choreograaf en performer Juan Dominguez.

 

2015

 

28 november 2015: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent nam voor de vierde maal deel in de eerste afdeling en speelde L'Effet Divers als plichtwerk en A King's Lie als keuzewerk, beide van de hand van Stan Nieuwenhuis. De band behaalde zijn voorlopig beste score in deze categorie: een derde plaats met 88%.

 

6 september 2015: concert buurtfeest Visitatiestraat Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens dit buurtfeest .

 

30 augustus 2015: concert buurtfeest Gezondheidsstraat Gent

Via het Artiest zoekt Feestneus programma van de Stad Gent zorgde de band voor muzikale intermezzo's tijdens dit buurtfeest .

 

23 augustus 2015: Kouterconcert Gent

Brassband Gent zorgde voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter in Gent.

 

10 mei 2015: concert op de opendeurdag van het MUDA te Evergem

De band speelde een gevarieerd programma voor (toekomstige) leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten van het MUDA kunstencentrum, tevens hoofdsponsor van Brassband Gent.

 

22 maart 2015: deelname aan het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi

Brassband Gent nam voor de derde keer deel aan dit toernooi in CC De Biekorf in Lebbeke. De band stelde zich voor in "Ere" afdeling en speelde A King's Lie van Stan Nieuwenhuis als plichtwerk en In Memoriam R.K. van Elgar Howarth als keuzewerk. De uitstekende uitvoering van beide werken werd beloond met de Grootste Onderscheiding en promotie naar Superieure afdeling.

 

1 maart 2015: Vlamo evaluatieconcert

Dit concert werd georganiseerd door Vlamo in Ontmoetingscentrum Polderbos in De Pinte als voorbereiding op het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi.

 

24 januari 2015: nieuwjaarsconcert

Voor het tweede jaar op rij speelde Brassband Gent een nieuwjaarsconcert voor een uitverkochte Sint-Antoniuskerk in Meulestede. De band bracht een symfonisch programma en speelde onder meer Le Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saens.

 

2014

 

29 november 2014: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent nam voor de derde maal deel in de eerste afdeling en speelde In Memoriam R.K. van Elgar Howarth als plichtwerk en Hostile Skies van Richard Grantham als keuzewerk. De band behaalde de vierde plaats in deze categorie met 85,5%.

 

26 oktober 2014: concert op de Halloween Markt in Sint-Denijs-Westrem

De band zorgde voor muzikale griezels tijdens de eerste editie van deze Halloweenmarkt.

 

28 september 2014: deelname aan de SCABA Autumn Contest

Brassband Gent nam voor de derde keer deel aan deze wedstrijd die dit jaar werd georganiseerd in het Zuid-Engelse Crawley, Verenigd Koninkrijk. De band stelde zich voor het eerst voor in de hoogste afdeling (Championship Section) en speelde Hostile Skies van Richard Grantham als keuzewerk. De band behaalde een verdienstelijke zesde plaats.

 

3 augustus 2014: kioskconcert in Oostende

Brassband Gent zorgde voor een muzikale ochtend op het Wapenplein in Oostende.

 

17 mei 2014: concert "BBG @ the movies, deel twee" in het MUDA te Evergem

Na het grote succes van het filmconcert vorig jaar volgde dit jaar het vervolg. Brassband Gent nodigde de Koninklijke Harmonie De Neerschelde uit Gentbrugge uit om samen de muziek te verzorgen bij een selectie filmklassiekers.

 

18 januari 2014: nieuwjaarsconcert

Om het nieuwe jaar muzikaal in te zetten speelde Brassband Gent voor eigen publiek in een uitverkochte Sint-Antoniuskerk te Meulestede. Een nieuwe traditie is geboren!

 

2013

 

23 november 2013: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent nam voor de tweede maal deel in de eerste afdeling en speelde Pageantry van Herbert Howells als plichtwerk en Vivat! van Tom Davoren als keuzewerk. De band behaalde de derde plaats in deze categorie met 84%.

 

6 juli 2013: deelname aan het WMC in Kerkrade, Nederland

Brassband Gent nam voor het eerst deel aan deze wedstrijd die om de vier jaar wordt georganiseerd. Brassband Gent stelde zich voor in 2e divisie en speelde Vivat! van Tom Davoren als plichtwerk en Sounds van John Golland als keuzewerk. De band behaalde met een score van 89,5% een verdienstelijke vierde plaats.

 

26 mei 2013: Kouterconcert Gent

Brassband Gent zorgde voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter in Gent.

 

11 mei 2013: concert "BBG @ the movies" in de Centrale in Gent

Voor een uitverkochte zaal speelde de band een zeer geslaagd concert met hoofdzakelijk filmmuziek op het programma.

 

9 maart 2013: Benefietconcert

De band speelde een benefietconcert voor de zieke Priscilla Geirnaert in het Sint-Jan Berchmanscollege in Oostakker.

 

17 februari 2013: Vlamo evaluatieconcert

Dit concert werd georganiseerd door Vlamo in GC de Kluize in Oosterzele als voorbereiding op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

 

2012

 

24 november 2012: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent nam voor het eerst deel in de eerste afdeling en speelde Frontier van Michael Ball als plichtwerk en Sounds van John Golland als keuzewerk. De band behaalde de derde plaats in deze categorie met 83,5%.

 

21 november 2012: opluistering boekvoorstelling 'En avant, marche!'

Brassband Gent speelde een kletterend concert op de Kouterkiosk naar aanleiding van de boekvoorstelling van 'En avant, marche!' in de Handelsbeurs. Het boek documenteert de geschiedenis van de blaasmuziek en de majorettes in ons land en is het resultaat van een samenwerking tussen de gerenommeerde fotograaf Stefan Vanfleteren en Vlamo, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie.

 

4 november 2012: try-out concert in het MUDA in Evergem

In het kader van MUDA'Z klassiek speelde Brassband Gent een aperitiefconcert als voorbereiding op het Nationaal brassbandkampioenschap.

 

20 oktober 2012: dubbelconcert met de harmonie van Lochristi

Koninklijke Muziekmaatschappij Willen is Kunnen nodigde Brassband Gent uit voor een dubbelconcert in zaal Uyttenhove in Lochristi. Voor een volle zaal gaven beide verenigingen het beste van zichzelf in een geslaagd concert.

 

7 oktober 2012: VLAMO orkestwedstrijd

Brassband Gent deed voor het eerst mee aan deze provenciale orkestwedstrijd georganiseerd door VLAMO in CC de Pit in Buggenhout. De band stelde zich voor in Open Categorie en behaalde de tweede prijs met 78%.

 

23 september 2012: Kouterconcert Gent

De band zorgde voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmarkt met een gevarieerd programma in open lucht.

 

18 juli 2012: concert op het Gentse Feesten podium nabij Sint-Baafs

Met een gevarieerd programma en voor een volgelopen Sint-Baafsplein wist Brassband Gent jong en oud te bekoren tijdens het eerste concert op de Gentse Feesten.

 

5 mei 2012: dubbelconcert met KM de Neerschelde in Gentbrugge

Koninklijke Muziekmaatschappij De Neerschelde nodigde Brassband Gent uit voor een dubbelconcert in de VierdeZaal in Gentbrugge. Voor een uitverkochte zaal gaven beide verenigingen het beste van zichzelf in een zeer geslaagd concert.

 

22 maart 2012: concert op het Enter Festival in Gent

In de Centrale werden enkele nummers van "Cimbalon Express" gebracht in het kader van het Enter Festival.

 

11 februari 2012: DFDS Seaways Open Brass Band Contest

Op zaterdag 11 februari behaalde Brassband Gent een verdienstelijke vijfde plaats op de eerste editie van deze wedstrijd in het Engelse Dover (UK). De band eindigde daarmee als beste non-Championship section band.

 

2011

 

26 december 2011: Kerstconcert in Aspelare

Samen met de Koninklijke Harmonie KEVA speelde de band een zeer geslaagd Kerstconcert in de kerk van Aspelare.

 

3 december 2011: live radioconcert voor Klara

In de Gentse Handelsbeurs werden enkele nummers van "Cimbalon Express" live gebracht op Klara in het kader van "Iedereen Klassiek".

 

1 december 2011: concert in het O. L. Vrouwcollege Ledeberg

Samen met de Ledebirds werd een deel van het programma "Cimbalon Express" uitgevoerd voor de kinderen van het internaat.

 

26 november 2011: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Brassband Gent werd dit jaar kampioen in de tweede afdeling op het Nationaal brassbandkampioenschap in Leuven. Met uitvoeringen van The Bandsman's Challenge en Brass Triumphant behaalde de band een score van 85% en promoveert daarmee naar de eerste afdeling.

 

25 november 2011: concert "Cimbalon Express" in de Centrale in Gent

Voor het tweede jaar op rij speelde Brassband Gent een geslaagd dubbelconcert met de Ledebirds in de Centrale. Onder de titel "Cimbalon Express" brachten beide orkesten muziek uit de Balkan samen met enkele lokale Roma-muzikanten.

 

13 november 2011: try-out concert in Beerse

Naar aanleiding van het Nationaal brassbandkampioenschap organiseerde Metropole Brassband ism Vlamo dit try-out concert in GC 't Heilaar in Beerse.

 

8 oktober 2011: deelname aan de SCABA Autumn Contest

Bij de tweede deelname aan deze wedstrijd behaalde Brassband Gent een klinkende overwinning. De band liet maar liefst 11 Engelse bands achter zich en werd kampioen in de First Section. Verder sleepte het orkest de prijs voor beste dirigent, beste euphoniumspeler en beste bassectie in de wacht.

 

29 mei 2011: Kouterconcert Gent

De band zorgde voor de opluistering van de wekelijkse bloemenmark met een gevarieerd programma in open lucht.

 

13 maart 2011: deelname aan het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi

Voor het tweede jaar op rij nam Brassband Gent deel aan dit toernooi in CC De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem. De band promoveerde naar "Ere" afdeling en speelde "The Golden Gryphon" van Tom De Haes als plichtwerk en "Excalibur" van Jan Van der Roost als keuzewerk.

 

20 februari 2011: Vlamo evaluatieconcert

Dit concert werd georganiseerd door Vlamo in zaal Scala in Gent als voorbereiding op het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi in maart 2011.

 

2010

 

28 november 2010: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Na de overwinning in derde afdeling in 2009 stelde Brassband Gent zich voor het eerst voor in tweede afdeling. Bij deze tweede deelname aan het kampioenschap behaalde de band met 85% een verdienstelijke tweede plaats.

 

12 november 2010: concert in de Centrale in Gent

Brassband Gent nodigde de Ledebirds uit voor een ongewoon, maar zeer geslaagd concert. Brassband volgens de hedendaagse Britse traditie werd gecombineerd met de wereldmuziek van de Ledebirds. Twee verschillende muziekstijlen die beiden konden ontroeren over de culturele grenzen heen. De Turkse liederen van Kursat Zengin en de freestyles van Letterfretter Mike maakten de muzikale cocktail compleet.

 

19 september 2010: concerten in Gent en Oostende

In de voormiddag werd gespeeld op de bloemenmarkt op de Gentse Kouter, in de namiddag werden twee concerten verzorgd in Oostende in het kader van Brassband Outdoor.

 

12 juni 2010: deelname aan de 9e Internationale Euro Brass Contest

De nationale kampioenstitel in 2009 leverde een uitnoding op voor deze internationale wedstrijd in Drachten (Nederland). De band behaalde een schitterende overwinning in de C-groep en nam eveneens de prijs voor de beste solist en beste trombone sectie mee naar huis.

 

18 april 2010: deelname aan het Vlaams Open Brassband kampioenschap

Deze wedstrijd werd voor de derde maal georganiseerd in de Stadsschouwburg in Mechelen na edities in 2005 en 2008. Brassband Gent werd 5e in de C-afdeling.

 

1 april 2010: concert in de Campus Plateau van de UGent

Er werd een kort concert gespeeld voor de studenten architectuur in het kader van de Jokerweek.

 

14 maart 2010: deelname aan het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi

Dit toernooi werd georganiseerd in CC De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem. Aan de hand van de uitslag van dit toernooi worden provinciale subsidies toegekend aan amateurorkesten voor een periode van vier jaar. De band stelde zich voor het eerst voor in de afdeling uitmuntendheid.

 

21 februari 2010: Vlamo evaluatieconcert

Dit concert werd georganiseerd door Vlamo in de VierdeZaal in Gentbrugge als voorbereiding op het Oost-Vlaamse provinciaal muziektoernooi in maart 2010.

 

3 januari 2010: opluistering nieuwjaarsreceptie

Het tubakwartet van Brassband Gent speelde een concert op de nieuwjaarsreceptie van hoofdsponsor Cool Optiek bvba.

 

2009

 

29 november 2009: deelname aan het Nationaal brassbandkampioenschap

Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (Vlamo) in het Lemmensinstituut in Leuven. Bij de eerste deelname aan deze wedstrijd leverde Brassband Gent een uitstekende prestatie en werd meteen kampioen in de derde afdeling.

 

28 november 2009: open repetitie

In voorbereiding van het Nationaal brassbandkampioenschap werd een open repetitie georganiseerd gevolgd door een gratis concert in het Seniorenclubhuis te Ledeberg.

 

8 november 2009: jaarconcert in Gent

Dit concert in de VierdeZaal in Gentbrugge was het eerste van een jaarlijkse traditie waarbij Brassband Gent speelt voor eigen publiek. De editie van 2010 zal normaalgezien in het najaar doorgaan in De Centrale in Gent.

 

11 oktober 2009: deelname aan de SCABA Autumn Contest

Deze wedstrijd in de Leas Cliff Hall te Folkestone (Verenigd Koninkrijk) is omwille van de bereikbaarheid en de hoge Engelse wedstrijdnorm enorm geschikt voor een jong ensemble als Brassband Gent. De band behaalde een heel verdienstelijke derde plaats in de eerste afdeling.

 

20 mei 2009: opluistering academische zitting

Het brass kwartet van Brassband Gent verzorgde de muzikale opluistering van de academische zitting in het stadhuis van Gent georganiseerd naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van België.

 

3 mei 2009: concert op Brassband Outdoor Oostende

Dit evenement werd georganiseerd door de Vlaamse amateurmuziekorganisatie (Vlamo) in samenwerking met de toeristische dienst van de stad Oostende ter gelegenheid van de Europese Brass Band kampioenschappen die in 2009 plaatsvonden in het Kursaal in Oostende.

bottom of page